Tagliatelle al mango. Trochę słońca w środku zimy. Przepis.

Walentynki już za rogiem, dlatego podaję na gorącej tacy przepis na szybkie, piękne i lekkie danie rodem z Italii. Jako, że my kochamy włoską pastę to …..dzielimy się dobrem 😀

Potrzebujemy :

  • Makaron wstążki ( u nas czarne <3)
  • Mango 1 szt
  • Cebula mała 1 szt
  • Pierś z kurczaka 1 szt (duża, małe 2 )
  • Kukurydza puszka
  • Przyprawy: łyżeczka kurkumy, papryki słodkiej, ostrej, ¼ papryki wędzonej, sól , pieprz
  • Oliwa  z oliwek
  • Rukola
  • Pomidorki cherry

1.      Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2.      Smażymy pierś z kurczaka na oliwie

3.      Dodajmy przyprawy, kukurydzę i pokrojone w kostkę mango.

4.      Kiedy mięso jest już usmażone , dodajemy kilka łyżek wody z makaronu ( żeby powstał sos a nie tylko gęste produkty, można dodać więcej oliwy,,,,ale z wodą jest lżejsze)

5.      Odcedzamy makaron

6.      Do garnka z makaronem przekładamy sos, mieszamy dokładnie

7.      Nakładamy na talerze

8.      Dekorujemy rukolą i pomidorkami cherry

9.      Otwieramy wino

10.   Cieszymy się wieczorem <3

La Dolce Vita w 15 minut smacznego <3