Tagliatelle al mango. Trochę słońca w środku zimy. Przepis.
Walentynki już za rogiem, dlatego podaję na gorącej tacy przepis na szybkie, piękne i lekkie danie rodem z Italii. Jako, że my kochamy włoską pastę to …..dzielimy się dobrem 😀
Potrzebujemy :
- Makaron wstążki ( u nas czarne <3)
- Mango 1 szt
- Cebula mała 1 szt
- Pierś z kurczaka 1 szt (duża, małe 2 )
- Kukurydza puszka
- Przyprawy: łyżeczka kurkumy, papryki słodkiej, ostrej, ¼ papryki wędzonej, sól , pieprz
- Oliwa z oliwek
- Rukola
- Pomidorki cherry
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2. Smażymy pierś z kurczaka na oliwie
3. Dodajmy przyprawy, kukurydzę i pokrojone w kostkę mango.
4. Kiedy mięso jest już usmażone , dodajemy kilka łyżek wody z makaronu ( żeby powstał sos a nie tylko gęste produkty, można dodać więcej oliwy,,,,ale z wodą jest lżejsze)
5. Odcedzamy makaron
6. Do garnka z makaronem przekładamy sos, mieszamy dokładnie
7. Nakładamy na talerze
8. Dekorujemy rukolą i pomidorkami cherry
9. Otwieramy wino
10. Cieszymy się wieczorem <3
La Dolce Vita w 15 minut smacznego <3